Pages

Subscribe:

Labels

28 August 2013

Mai putin e mai mult

Povesteam cu o prietena zilele astea despre tot, asa cum facem de obicei. Si la un moment dat mi-a spus un lucru pe cat de trist, atat de adevarat: "mi se pare foarte dezolanta situatia, dar ma bucur sa mai sunt si altii asa". La prima vedere suna egoist, dar de fapt e atat de reconfortant. Pentru ca stii ca nu esti singur in acest cerc vicios, ca exista si alti oameni care traiesc in acest sevraj, care par sa se stinga pe zi ce trece. Si totul pentru ca ne gandim prea mult, despicam firul in prea multe feluri, ne zvarcolim noaptea in pat, pentru ca plangem la volan, pentru ca visam urat, pentru ca ne uitam la aceleasi filme si ascultam aceeasi muzica. Si chiar daca iti face rau, ai senzatia ca iti face bine. Cred ca e ca o moarte intr-o avalansa de zapada, incet, sufocant, dureros. 

Ma invart intr un cerc de oameni care au ajuns sa spuna uneori ca le pare rau ca nu sunt mai putin inzestrati intelectual, pentru ca asa ar fi mai fericiti. Si cateodata tind sa ii cred, pentru ca mai putin e mai mult.


1 comments:

  1. As vrea sa scrii mai mult pe blog decat pe facebook. Sau macar sa le sincronizezi :D.

    In rest stii vorba aia veche "Cine seamna se aduna." Si cred ca fenomenul asta se intampla cu un scop anume. Cine se intreaba de ce se afla de o parte a baricadei o face probabil dintr-o oarecare epuizare. Cred ca trebuie sa profitam si sa fim multumiti de ce avem. Chiar daca asta inseamna sa iti transformi defectele in avantaje.

    Imi asum marja de subiectivitate a sexului meu.

    ReplyDelete